Kонференциски сервис MS TEAMS
Од 2019 год. нашето училиште користи конференциски сервис MS Teams за видео и аудио комуникација. Овој сервис овозможува аудио и видео врска помеѓу предавачот и учесниците, прикажување на мониторот, далечинско работење на компјутерите во конференцијата, размена на податоци, чат како и далечинско работење и помош при учењето од страна на предавачот кон учесниците. Сервисот содржи исто така и фукнција на бела табла.

Почитувани курсисти,

во прилог Ви доставувам упатство за инсталирање на МС Теамс.

ЧЕКОР 1: СПУШТАЊЕ НА MS Teams

кликнете на следниот линк: LINK

Со тоа ќе се симне програмата MS Teams.

Кликнете на програмата и инсталирајте ја на Вашиот компјутер.

Откако ќе се инсталира, НЕМА ПОТРЕБА ОД НИКАКВО НАЈАВУВАЊЕ.

ЧЕКОР 2: ПОВРЗУВАЊЕ СО УГЈ Делфин Битола

за поврзување на професорот од УГЈ Делфин Битола, кликнете на линкот: LINK

ИЗБЕРЕТЕ: Open you Teams App

Внесете име и презиме и изберете >>> Join Now