ИЗВЕСТУВАЊЕ!!! ПРЕД ДА АПЛИЦИРАТЕ ЗА ЛЕТЕН ЈАЗИЧЕН КАМП 2018 Ве молиме да се информирате за слободни места! Информации на моб. 075 333119

Историјат

ИСТОРИЈАТ за изучување на германскиот јазик

за фирмата ДПТУ „Делфин Шуле“ ДООЕЛ Битола
Основање: 09.02.2005
Фирма: ДООЕЛ Делфин Шуле Битола
Адреса: Ул. Игњат Атанасовски бб. Комплекс Веро 4
Простории: 2 училници вкупно 100м2
Назив на училиштето: Центар за странски јазици Делфин Битола
Вработени: 2 професори по англиски јазик, 1 професор по грчки јазик, 2 професори по германски јазик и 1 секретар.
Сопственик: Николче Шулевски, проф. по германски јазик и книжевност
Јазици: Англиски, германски и грчки јазик.

Воннаставни Активности:
2005
– театарска претстава „Снежана и седумте џуџиња“ на германски јазик
* настапување во Домот за доенчиња Битола
– Спонзор и организатор на емисија за деца: „Мали генијалци“ на ТВ Меди Битола
* Снимање на спот по германски јазик на песната Ученикологија

– Новогодишно божикна прослава со три претстави во Битола:
* Куклена претстава „Каслерле“ на германски јазик
* Театарска претстава на англиски јазик „Црвенкапа“
* Театарска претстава на германски јазик „Снежана и седумте џуџиња“
– Ексклузивен застапник за Бирото за вработување ЦАВ од Бон, Германија, Програма за работа на студенти за летниот распуст.
– Учество на семинар по германски јазик организиран од Бирото за развој на образование на РМ

0005 (1) 0005 (2) 0005 (3) 0005 (4) 0005 (5)

2006
– Основање на грчко здружение при центарот за странски јазици Делфин
„Здружение на пријатели на грчкиот јазик и култура“ Битола
– Презентација на грчкото здружение во ОУ „Стив Наумов“ Битола
– Учество на семинар по германски јазик организиран од Бирото за развој на образование на РМ и Гете институт од Белград
– Учество на семинар по германски јазик организиран од Бирото за развој на образование на РМ
– Учество на интернационален театарски фестивал „Буратино“ во Штолберг,
Германија со театарската претставата „Снежана и седумте џуџиња“
– Учество на семинар за млади од Европа во Касторија, Грција
– Летен камп по грчки јазик во Авдира, Грција
– Во посета на германската амбасада во Скопје
– Организирање на маскембал
– Организирање на велигденска прослава
– Организирање на божиќна прослава

0006 (1) 0006 (2) 0006 (3) 0006 (4) 0006 (5) 0006 (6) 0006 (7) 0006 (8) 0006 (9)

2007
– Проект, курс по грчки јазик за МВР Битола
– Збратимување на СОТУ „Горги Наумов“ Битола
со Фирмата Сиеменс од Минхен, Германија
– Велигденска прослава по англиски јазик
– Организирање и учество на Интернационален театарски фестивал Битола 2007 – „Хајди“

– Учество на фестивалот „Звуците на чаршијата“ Скопје
Претстава „Хајди“ на германски јазик
– Учество на интернационален театарски фестивал „Буратино“ во Штолберг,
Германија со претставата „Хајди“

0007 (1) 0007 (2) 0007 (3) 0007 (4) 0007 (5) 0007 (6) 0007 (8) 0007 (7)

2008
– Семинар по германски јазик организиран од ЗМГПС Битола – предавање
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2008
– Од 2008 год. во нашиот центар се нуди ОСД интернационална диплома по германски јазик.

0008 (1) 0008 (2) 0008 (3)

2009
– Ментор на студенти по германски јазик од Педагошкиот факултет Битола
– Посета на интернационален семинар по германски јазик ИДТ Јена, Германија
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2009
– Учество на интернационален театарски фестивал Турги во Швајцарија 2009
– Организирање на германска божиќна прослава во Битола

– Група англиски јазик за нова година

0009 (1) 0009 (2) 0009 (3) 0009 (4) 0009 (5) 0009 (6) 0009 (7) 0009 (8) 0009 (9) 0009 (10)

2010
– 5ти роденден на Делфин

– Учество на интернационален театарски фестивал во Сисак, Хрватска
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2010
– Премиера на претставата на германски јазик „Аладин и волшебната ламба“
– Учество на интернационален театарски фестивал „Буратино“ во Штолберг, Германија со претставата „Аладин и волшебната ламба“
– Семинар по германски јазик во Бугарија, Боровец, предавање на тема: Компјутерите во наставата по германски јазик.

0010 (1) 0010 (2) 0010 (3) 0010 (4) 0010 (5) 0010 (6) 0010 (7) 0010 (8) 0010 (9) 0010 (10) 0010 (11)

2011
– Доделување на дипломи ОСД ниво Б2 на нашите ученици
– Посета на Октоберфест Скопје
– Магистрирање на проф. Николче Шулевски Тема: „примената на компјутерите во наставата по германски јазик во РМ“
– Учество и предавање на семинар по германски јазик во Тирана, Албанија.
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2011

0011 (1) 0011 (2) 0011 (3) 0011 (4) 0011 (5)

2012
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2012
– Организирање на летен јазичен камп по англиски јазик во Шолта Хрватска 2012

Промена на назив: Училиште за германски јазик Делфин Битола
Промена на адреса: ул. Кичево бр. 5

0012 (1) 0012 (2) 0012 (3) 0012 (4) 0012 (5) 0012 (6)

2013
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2013


– претставување на ТВ Тера на моодле платформата www.delfin.com.mk/moodle/

0013 (1) 0013 (2) 0013 (3)

2014
– 10 месечен престој во Хајделберг, Германија (истражување за докторска дисертација на тема „Усвојување на германскиот како странски јазик со помош на платформата „moodle“ и други софтвери за учење“)
– поставување на нова моодле платформа во Германија www.moodle-deutsch.de
– Организирање на летен јазичен камп по германски јазик во Германија и Австрија 2014
– 04.-06.02.2014 Учевство на Саем и Конференција Learntec Карлсруе, Германија / 22 интернационален саем и конференција на тема: Учење со ИТ технологија
– 25.-28.02.2014 Учевство на конференција Moodle//Mahara//Moot 2014 во Лајпциг, Германија
– 22.-23.04.2014 Учевство на конференција MoodleMoot 2014 Austria и предавање на тема: Моодле во наставата по германски јазик
– 14.06.2014 Учевство на конференција MoodleMootHR14 во Хрватска и предавање на тема: Моодле во наставата по германски јазик во Македонија

0014 (1) 0014 (2)

2015
10 ГОДИНИ ДЕЛФИН