ИЗВЕСТУВАЊЕ!!! ПРЕД ДА АПЛИЦИРАТЕ ЗА ЛЕТЕН ЈАЗИЧЕН КАМП 2018 Ве молиме да се информирате за слободни места! Информации на моб. 075 333119

Видео конференција Zoom

Од 2017 год. нашето училиште користи конференциски сервис за видео и аудио комуникација со капацитет до 100 учесници. Овој сервис овозможува аудио и видео врска помеѓу предавачот и учесниците, прикажување на мониторот, далечинско работење на компјутерите во конференцијата, размена на податоци, чат како и далечинско работење и помош при учењето од страна на предавачот кон учесниците. Сервисот содржи исто така и фукнција на бела табла.

Како да се исталира и воспостави конференциски контакт со училиштето за германски јазик Делфин преку Zoom? 

  1. Отворете на следната веб страна https://zoom.us/  и изберете: Join a metting. 
  2. Во полето внесете Meeting ID: 8975 333 119  и изберете Join. 
  3. Автоматски на Вашиот компјутер ќе се спушти софтверот: Zoom_launcher.exe
  4. Кликнете на него и изберете Run. 
  5. Софтверот ќе се инсталира и Вие веќе сте на конференциска врска со УГЈ Делфин. 

Важно: Изберете Test Computer Mic & Speakers за да проверите, дали Вашите звучници и микрофон се функционални и работат. Кликнете на Test Speaker Test Mic. Откако ќе биде успешна проверката на Вашиот микрофон и звучници, исклучете го овој прозорец. 

6. Изберете Join Audio Conference by Computer. 

Упатството можете да го погледнете на следното видео: