ИЗВЕСТУВАЊЕ!!! ПРЕД ДА АПЛИЦИРАТЕ ЗА ЛЕТЕН ЈАЗИЧЕН КАМП 2018 Ве молиме да се информирате за слободни места! Информации на моб. 075 333119

Тестови за одредување на степен

Почитувани,

на следните линкови можете бесплатно да се тестирате и со тоа да одредите ниво според Европската референцијална рамка.

Тестирањето најдобро е да го започнете со нивото А1.

Einstufungstest zu A1

Решете ги сите 40 прашања, кои се поделени на делови: А1/1 дел 1, А1/1 дел 2, А1/2 дел 1 и А1/2 дел 2. По решавањето на 40 прашање, одете на следно>>> Test auswerten>>>> Ja.

Вака ќе се одреди нивото на познавање на германскиот јазик.

Следува оценувањето:

auswertung

Доколку по делови, процентот на знаење е над 75% односно исто така и вкупно над 75%, Вие го владеете тоа ниво и може да одите на следните тестови. Доколку на тестот, Вашите знаења се под 75%, тоа докажува дека тоа ниво треба да го изучувате.