Известување 6 Домашна задача за учениците – ПЕСНИ

Почитувани учесници, во прилог на Вашата „домашна“ задача ви испраќам линк до песните, кои е убаво да ги слушнете и видите, пред да започне кампот. На следниот линк ќе ги најдете песните, кои ќе се пеат и обработуваат за време на кампот:

http://delfin.com.mk/?page_id=11271

1 EIN STERN (DER DEINEN NAMEN TRÄGT)

2 DU BIST NICHT ALLEIN

3 FÜR DICH

4 SAG MIR – WAS MEINST DU?

5 ATEMLOS DURCH DIE NACHT

6 AB IN DEN SÜDEN

7 Olexesh – MAGISCH feat. Edin

8 FC Bayern, Stern des Südens

П.С.: Песните се од различни стилови на музика, слушајте ги и пејте ги што повеќе, во очекување на почетокот на летниот јазичен камп 2019.

Слушајте, пеејте и уживајте.

Spread the word. Share this post!